حسینی:ما به اندازه توان هنریمان عرصه بروز نداریم/بخش ستارگان جشنواره دهم در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت بازگشت Back
 
نمایشگاه بخش «ستارگان» دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی گشایش یافت.
 
به گزارش ستاد خبری این جشنواره ، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که آثار ، جوایز و افتخارات هنرمندان ایرانی در دیگر کشورهای جهان به تصویر در آمده است سید محمد مجتبی حسینی ، معاون هنری وزیر ارشاد ، مجتبی آقایی دبیر جشنواره ، جمشید حقیقت شناس ، مدیر هنری جشنواره ، عبدالرحیم سیاهکارزاده رئیس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر ، مسعود زنده روح کرمانی ، عباس مشهدی زاده برادران آقامیری و تنی چند از دیگر هنرمندان حضور داشتند.
 
سید محمد مجتبی حسینی پس از بازدید از این نمایشگاه گفت:نمایشگاهی که در فرهنگسرای نیاوران برگزار شده به عنوان بخشی از آثار هنرمندان ایرانی که در جشنواره های جهانی مورد تقدیر و تشویق قرار گرفته است در واقع مسطوره محدودی است از توان هنرمندان ایران در سطح جهان.
 
او ادامه داد:پر واضح است که هنر ایران در منطقه ای که قرار دارد از قدمت و قوام بیشتری هم برخوردار است.غیر از این که ایران جزء پایگاه های بزرگ ایران هست و این قدیم و قویم بودن هنر ایران در منطقه برای ما یک مزیت است.
 
معاون هنری وزارت فرهنگ گفت:این آثار نشان می دهند که ویژگی هنر ما چه هست و چقدر رقابت پذیر است.هنر ایران در سطح جهان و فراتر از منطقه هم مورد اقبال است.هنرشناسان جهانی شاید با دقتی بیشتر از ما ویژگی های هنر ما را بررسیدند.چه هنر تاریخی ما را و چه هنر معاصر و روزگار ما را.آثار متعددی در حوزه نقد و بررسی این آثار منتشر شده است و روز به روز هم بر تعداد این آثار افزوده می شود که دلالت بر این که این آثار عظیم و قابل توجه چطور به چشم آمده و چطور منتقدین و هنرشناسان این گنجینه روز به روز در حال زایش و پرورش را مورد مداقه قرار دادند و دنبال می کنند.
 
حسینی گفت:به حتم یکی از مزایای رقابتی امروز کشور عزیز ما هنر هست و غیر از این که هنر معرف و گویای خودش است ،آینه ی تمام قد و بی دروغ و بی نقابی است برای معرفی فرهنگی که هنر از آن برخواسته است.بنابراین باید امکان و فرصت قابل توجه و عمده ای باشد که ما کشور بزرگمان را فرهنگ مینوی کشور بزرگمان را از زبان هنر بیشتر و بهتر به دنیا معرفی کنیم.
 
او گفت:هنرمندان ما بسیاری از طریق شخصی خود و بدون حمایت نهادهای رسمی آثارشان را در جشنواره های بین المللی به نمایش در آورده اند.از جمله همین آثاری که در فرهنگسرای نیاوران می بینید و برای کشورشان افتخار و تحسین به دست آوردند.طبیعی است من و همکارانم فکر می کنیم باید از این فرصت، کمال استفاده را ببریم.هنرمندان ایران این استحقاق و هنر ایران این استطاعت را دارند که قامت خود را در میان سلسله جبالی هنری که در عالم هست افراخته تر و بلندتر نشان بدهد.
 
او در پاسخ به این سوال که چرا فراوانی آثار برگزیده خوشنویسی در نمایشگاه بیشتر به چشم می آید؟ گفت:اگر ما تاریخ هنرمان را مرور کنیم و مسلط باشیم بر نقش موثر هنرمندان خوشنویس ایران در گسترش و ترویج خطوط و پدید آمدن اقلام مختلف و خطوط مختلف خوشنویسی ، امروز باید اسف بخوریم که تعداد آثار خوشنویسی در چنین نمایشگاهی این قدر کم است.
 
حسینی درباره محدود بودن فضاهای نمایشگاهی ما و نیاز به فضای جدید نمایشگاهی گفت: ما به اندازه توان هنری هنرمندانمان در رشته های مختلف عرصه بروز و تجلی نداریم.ما به اندازه اهمیت تئاترمان تماشاخانه نداریم ، به اندازه اهمیت و گستردگی موسیقی خود سالن کنسرت نداریم و به اندازه هنر تجسمی گالری نداریم.این آسیب اول است که با آن مواجهیم.
 
او ادامه داد:مکتشف این آسیب من و شما نیستیم.سال هاست که در وزارت فرهنگ و سایر نهادها به فکر این بودند که این مجموعه را گسترش بدهند.همین که یک پارکینگ طبقاتی تبدیل به فضای نمایشگاهی مانند صبا می شود نشان دهنده شناسایی این دغدغه در دو دهه قبل بوده است.
 
معاون هنری وزارت ارشاد گفت:ما باید بدانیم که به هر حال بضاعت ما بضاعت محدودی است.کشور ما کشور پهناوری است مردمان بزرگی دارد و جزو کشورهای پرجمعیت هستیم.ما یکی از اشتغالاتمان این است که امکانات محدود را با آرزوهای نامحدود انطباق بدهیم. و سپس با توجه به یک جدول آهسته آهسته این خواست را صورت ببخشند.
 
حسینی در پایان گفت:ما اگر به همین چند سال اخیر نگاه کنیم ، تعداد تماشاخانه ها زیاد شده است ، تعداد گالری ها زیاد شده و تعداد سالن های کنسرت.این نشان می دهد تمام مدیران فرهنگی در کنار تمام هنرمندان دست به دست هم دادند و مثل یک دو امدادی تلاش کردند که فضاهای جدیدی را به وجود بیاورند.ایجاد یک نگارخانه ملی احتیاج به یک بودجه مفصل و وِیژه ای دارد که در این سال ها امکانش نبوده است.من به عنوان یک مطلع و به عنوان مشاور وزیر فرهنگ ایرن را عرض می کنم که از سال 92 این جزء دستورکارهای وزیر وقت آقای دکتر جنتی بوده است و ایشان اهتمام بسیاری داشتند و وزیر محترم امروز هم این اهتمام را دارند اما به راحتی قابل تحقق نیست.
 
دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر تا 4 اسفند ماه ، در موسسه صبا و فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.

 

تاریخ خبر:  1396/11/15